انتقال آب در کشاورزی و نقش لوله پلی اتیلن
پارس وب سرور
نوشته شده توسط : بهین مبتکران

لوله پلی اتیلن و انتقال آب در کشاورزی

در صورت استفاده از لوله و اتصالات پلی اتیلن در سیستم آبرسانی و آبیاری ، می توان از هدر رفت آب در حین انتقال جلوگیری نمود. از سویی دیگر علاوه بر کامل کردن روند انتقال آب در کشاورزی با صرفه جویی در مصرف آب و حفظ ذخایر آبی، مزیت دیگری که می توان برای استفاده از لوله پلی اتیلن در انتقال آب در کشاورزی در نظر گرفت، جلوگیری از آلودگی آب و افزایش راندمان و عملکرد محصول و نهایتا خودکفایی است.

نقش لوله پلی اتیلن در انتقال آب در کشاورزی از آن جهت حائز اهمیت است که در میان روش های مختلف انتقال آب در کشاورزی علاوه بر سلامتی آب فاکتورهای دیگری همچون هزینه انتقال ، سرعت انتقال ، زمان اجرای پروژه نیز بسیار حائز اهمیت هستند. استفاده از لوله و اتصالات پلی اتیلن در این فرآیند، تاثیر مستقیم بر سطح زیر کشت گذاشته و صرفه جویی محسوسی در مصرف آب به همراه دارد. می توان گفت که مهمترین و اساسی ترین راهکار مقابله با بحران آب، مدیریت صحیح آبیاری با شناخت صحیح از فرآیند آبیاری و روشهای مختلف آبیاری مانند آبیاری سطحی، آبیاری تحت فشار و آبیاری زیرزمینی است. بهینه سازی روش های انتقال آب در کشاورزی با استفاده از لوله پلی اتیلن به غلبه بر معضل کمبود آب در این بخش تا حدود زیادی کمک می کند.

عوامل موثر در انتخاب روش آبیاری

با استفاده از سیستمهای آبیاری نوین می‌توان به جلوگیری از تلفات آب  و بهره وری حداکثری از منابع آبی ، افزایش تولید در واحد سطح و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ، رشد اقتصادی و توسعه پایدار دست یافت . نکته ای که می بایست به آن اشاره شود این است که انتخاب روش آبیاری مناسب اهمیت زیادی در موفقیت آن دارد .

اساسی‌ترین عوامل موثر در انتخاب روشهای آبیاری : بافت خاک ، آماده کردن زمین ، اندازه مزارع ، شوری خاک ، زهکشی ، آب قابل دسترس ، کیفیت آب ، گیاهان الگوی کشت ، انرژی قابل دسترس ، تناوب زراعی و عملیات زراعی ، کیفیت و میزان محصولات ، وضعیت آب و هوایی ، هزینه آب ، و مسائل فرهنگی و اجتماعی می باشند .

انتقال آب در کشاورزی

عمليات لوله گذاری و فرآيند انتقال آب در کشاورزی

به منظور جلوگیری از مصرف و هدر رفتن آب در سطح مزارع در شیوه سنتی لازم است با برنامه ریزی و سرمایه گذاری در بخش انتقال آب با بحرانهای پیش رو از هم اکنون مقابله نمود. از بهترین روش ها، لوله گذاری انتقال آب کشاورزی برای ارتقای بهره وری و  مصرف بهینه آب می باشد. لذا به منظور آبیاری و انتقال آب از محل منبع تا ابتدای اراضـی و نیـز توزیـع آب در سـطح اراضی و تأمین فشار، از انـواع خطـوط لولـه بـا تحمـل فشـار و جنس هاي متفاوت (باتوجه به نوع و شرایط روش آبیاري تحت فشار ) استفاده می شود که بهترین نوع لوله برای این مهم لوله های پلی اتیلن می باشد.

در اینجا به  شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای لوله های پلی اتیلن در فرآیند انتقال آب می پردازیم :

مرحله اول: بوته کنی ، تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری و انجام کارهای نقشه برداری لازم

مرحله دوم: تهیه ، بارگیری و حمل لوله های  اتصالی ها

مرحله سوم: حفر ترانشه تا عمق مورد نظر

مرحله چهارم: شیب بندی و تسطیح کف ترانشه

مرحله پنجم: حفاظت کامل داخل لوله  از ورود هرگونه مواد خارجی

مرحله ششم: قرار دادن لوله ها درون ترانشه

مرحله هفتم: خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه  با خاك سرندی

مرحله هشتم: آزمایش هیدرولیکی لوله خط ، طبق مشخصات فنی

مرحله نهم: پخش و کوبیدن خاك سرندي با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن ترانشه تا سطح زمین، بدون کوبیدگی، با خاك حاصل از خاکبرداري ) (خاکریز نهایی ، پخش خاكهاي اضافی (در صورت لزوم) و سایر عملیات تکمیلی لازم

با توجه به مطالبی که در ابتدا به آن اشاره شد، یکی از بهترین روش ها برای مقابله با بحران کم آبی و جلوگیری از هدر رفت آب در کشاورزی، استفاده از لوله پلی اتیلن در این صنعت است. شرکت توسن صنعت آپادانا تولید کننده لوله پلی اتیلن ، لوله آبیاری ، نوار آبیاری و لوله دریپردار آماده ارائه مشاوره در خصوص راه اندازی سیستم های نوین آبیاری کشاورزی به کشاورزان محترم می باشد. با ما در تماس باشید.




:: موضوعات مرتبط: تولید محتوای ویژه مشتریان , ,
:: بازدید از این مطلب : 34
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 بهمن 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: